matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Cersei:
(
9
√
3
)
x
= 3
x+1
10 wrz 19:47
sushi_gg6397228:
zamien na podstawe "3"
10 wrz 19:47
Janek191:
9
= 3
√
3
= 3*3
0,5
= 3
1,5
√
3
10 wrz 19:48
Cersei:
3
2
x = x + 1 ?
10 wrz 20:08
sushi_gg6397228:
tak
10 wrz 20:12