oblicz granice ciągu o wyrazie głównym an , jeśli
Norbert: an=7n−2/2−7n−1
10 wrz 19:03
10 wrz 19:04
Norbert:
−1 w mianowniku jest jest przy potędze n , pierwszy raz pisze tym bbcodem na tej stronie ,
więc przepraszam za błędy
10 wrz 19:10
jakubs: | | 7n−2 | |
an= |
| taki zapis ? |
| | 2−7n−1 | |
10 wrz 19:11
Norbert: tak
10 wrz 19:14
Piotr 10: Wyciągnij przed nawias w liczniku i mianowniku 7n
10 wrz 19:15
jakubs:
Podzielić przez 7
n licznik i mianownik.
10 wrz 19:19
10 wrz 19:24
10 wrz 19:25
Janek191:
a n + m = an * am
10 wrz 19:26
Norbert: dziękuje bardzo za pomoc
10 wrz 19:27