matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
farna :):
log
1
2
8=
10 wrz 18:34
Janek191:
log
1
2
8 = log
2
−1
2
3
= − 1*3 log
2
2 = − 3 *1 = − 3
10 wrz 18:36
Janek191:
Lub
1
1
1
log
1
2
8 = x ⇔ (
)
x
= 8 ⇔ (
)
x
= 2
3
= (
)
−3
⇔ x = − 3
2
2
2
10 wrz 18:38