matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz logarytm
farna :):
1
log
4
=
8
10 wrz 18:20
FHA:
− 3/2
10 wrz 18:22
farna :):
dokładne obliczenia krok po kroku
10 wrz 18:23
Janek191:
1
3
3
log
4
= log
2
2
2
−3
=
1
2
*( −3) log
2
2= −
*1 = −
8
2
2
10 wrz 18:24
Janek191:
Wzory:
1
log
a
α
x =
log
a
x
α
log
a
x
b
= b log
a
x
10 wrz 18:26