trygonometria
qqqq: Sprawdz czy podane rownosci sa rozsamosciami trygonometrycznymi , wiedzac ze α∊(0,90 stopni) v
(90, 180 stopni)
b) cosL * tgL/sinL =1
c) cosL+cosL*ctg2L= ctgL/sinL
d) sinL + cosL/ sinL = ctgL * (1+tgL)
e) cosL+ctgL/cosL = 1+ 1/sinL
wie ktos jak to sie wykonuje? Lewa strona ma sie rownac prawej. Mam uzywac wzorow?
10 wrz 18:06
5-latek: | | sinx | | 1 | |
b) cosx* |
| * |
| = licz |
| | cosx | | sinx | |
10 wrz 18:14
qqqq: jakies wytlumaczenie? skad to wziales?
10 wrz 18:24
5-latek: | | tgx | |
a podzielic to znaczy pomnozyc przez odwrotnosc dzielnika |
| = to co napisalem |
| | sinx | |
10 wrz 18:34