pomocy jak to ma byc
grzes57: Układy równań rozwiąż algebraicznie i geometrycznie:
a. x2+y=0
2x+y=−3
b.x2+y2=25
y=x2−13
z przodu maja byc klamerki w tych przykladach tylko nie wiedzialam jak je napisac
10 lis 18:01
Mateusz: W a) np z drugiego równania wyznacz y i podstaw do 2 przyrównaj oba równania do siebie wyjdzie
ci równanie kwadratowe z którego wyznaczysz x−y a potem y.W b) masz policzone y podstaw to
równanie do 1
Żeby graficznie rozwiązać te układy musisz narysować w układzie współrzędnych proste o tych
równaniach
10 lis 18:16