matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
af
kamczatka:
hospital: lim x−−>0 x
x
= lim x−−>0 e
x
l
n
x
= e
0
= 1
lnx
lim x−−>0 xlnx =
= −
∞
* 0
1
x
i co teraz?
10 wrz 17:30
Krzysiek:
lnx
=[
∞
/
∞
] i korzystasz z reguły de l'hospitala.
1/x
10 wrz 17:32
kamczatka:
ok dzięki
10 wrz 17:35