Czy ktos mi pomoże tylko ze to fizyka///:
Karolka: 1)
Wózek o masie 1kg poruszajacy sie po poziomym torze ,zwiekszył swoja predkosc z 9km/h do
18km/h w ciagu 4s. Oblicz siłe wypadkowa dzialającą na wózek.
10 lis 17:55
Mateusz: | | Δv | |
Skorzystaj ze wzoru F = m*a zamień km/h na m/s oblicz przyszpieszenie a = |
| gdzie |
| | Δt | |
| | v−v0 | |
a = |
| gdzie w tym przypadku t0 = 0 |
| | t−t0 | |
10 lis 17:59
Karolka: yhy...zobacze jak mi pojdzie,dzieki(;
10 lis 18:06
Mateusz: Jak cos to pytaj pomoge
10 lis 18:09