ciąg
Radek:
Coś nie tak
n→
∞
| √n2+6−n | | (√n2+6+n)(√n2+2+n) | |
| * |
| |
| √n2+2−n | | (√n2+6+n)(√n2+2+n) | |
| | 6(√n2+2+n) | | | |
= |
| = |
| =3 |
| | 2(√n2+6+n) | | | |
w odpowiedzi g=2 ?
10 wrz 17:12
52: Tego się jeszcze nie uczyłem zbytnio, ale
| | 2 | |
√1+ |
| =0 (a raczej dąży do 0) |
| | n2 | |
Ale tak jak mówię dokładnie tego nie przerabiałem więc mogę się mylić...
10 wrz 17:28
Radek:
| 2 | |
| to dąży do 0 więc zostaje √1=1 |
| n2 | |
10 wrz 17:29
Radek: ?
10 wrz 17:36
10 wrz 17:36
Radek:
czyli 1 czy 3 ?
10 wrz 17:40
razor: Proponuj zawsze sprawdzać odpowiedź w wolframie, na końcu zbiorów często są błędy
10 wrz 17:43
Radek:
1 czy 3 ? bo sa dwie odp na wolfram ?
10 wrz 17:46
Janek191:
3
Przeczytaj dokładnie do czego zmierza n

do −
∞ , czy do +
∞ , czy do 0 ?
10 wrz 17:56
Radek:
Dziękuje, nie dostrzegłem minusa
10 wrz 18:22