PRAWDZIWE ZDANIE LOGICZNE
Dominika: Czy to jest prawdziwe zdanie logiczne?
0:(−100)<0 <=> 0*(−100)>0
10 wrz 16:21
Janek191:
Tak
10 wrz 16:23
Basia: Równoważność p⇔q jest prawdziwa jeżeli p i q mają tę samą wartość logiczną.
To jak myślisz ?
10 wrz 16:24
Dominika: Czyli p i q mają wartość 0 i są prawdziwe ?
10 wrz 16:25
Saizou :
a czy 0<0
10 wrz 16:33
Dominika: Nie. Ale tam jest równoważność czyli to zdanie prawdziwe. Dobrze myśle?
10 wrz 16:35
Janek191:
w( p) = 0 i w(q ) = 0 więc w( p ⇔ q ) = 1
10 wrz 16:39
Janek191:
p − zdanie po lewej stronie
q − zdanie po prawej stronie
10 wrz 16:40