matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
poomocy
Kari:
Rozwiąż równanie: sinx − cos2x = − 1
10 lis 17:46
....:
sin−(cos
2
−sin
2
)=−1 sin−cos
2
+sin
2
=−sin
2
−cos
2
2sin
2
+sin=0 sin(2sin+1) x=kπ v x=π+
π
6
+2kπ v x=−π−
π
6
+2kπ
10 lis 20:43