:)
Prawie student :
Y''−4y'+5y=0
10 wrz 10:22
kamczatka: co tu trzeba zrobić? bo y'' jest znak = ?
10 wrz 10:24
Prawie student :
A nie widzisz jak jest napisane ?
10 wrz 10:25
5-latek: Kamczatka to bedzie rownanie rozniczkowe (ale ja sie na tym nie znam )
10 wrz 10:26
kamczatka: aha myślałem że coś z pochodnych
10 wrz 10:27
Janek191:
Patrz. W. Krysicki − Analiza matematyczna w zadaniach − cz. II
s. 288 − 292
Jest na pdf
Jest to równanie różniczkowe liniowe jednorodne rzędu II
10 wrz 10:34
J:
...a ściślej... równanie rózniczkowe liniowe jednorodne rzędu drugiego o stałych
współczynnikach..
Równanie charakterystyczne: r2 − 4r + 5 = 0 ... i przypadek Δ < 0.
10 wrz 10:42