matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ZADANKO
MaZHK:
3
x+2
=25*5
x
JAK SIE ZA TO ZABRAC?
9 wrz 23:03
Metis:
1698
9 wrz 23:04
MaZHK:
dziękuję
9 wrz 23:10
Janek191:
3
x + 2
= 25* 5
x
3
2
*3
x
= 25*5
x
9*3
x
= 25*5
x
3
x
25
=
5
x
9
3
5
3
(
)
x
= (
)
2
= (
)
−2
5
3
5
x = − 2 ======
10 wrz 08:37