matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tego to już w ogóle nie rozumiem
Bulletproof:
Oblicz sin2α, jeżeli α∊(π,
3
2
π) i sinα = −
3
5
10 lis 17:41
M:
4 maj 19:13
Podstawy Geometrii:
3
sinα=−
5
cosα=−
√
1−sin
2
α
9
16
4
cosα=−
√
1−
=−
√
=−
25
25
5
sin2α=2*sinα*cosα
3
4
24
sin2α=2*(−
)*(−
=
5
5
25
4 maj 19:44