funkcja wykładnicza
starrynight: Naszkicuj wykres funkcji y =3x+1 − 2
9 wrz 22:39
hihello:
9 wrz 22:41
Lukas:
9 wrz 22:41
hihello: kurcze, nie wiedzialem jak dodac oś
9 wrz 22:42
5-latek: A teraz wiesz ?
9 wrz 22:43
Janek191:

y = 3
x + 1 − 2
Należy wykres funkcji y = 3
x przesunąć o wektor
→
v = [ − 1 ; − 2 ]
Wykres funkcji y = 3
x − kolor niebieski
Wykres funkcji y = 3
x + 1 − 2 − kolor czerwony
10 wrz 08:18
5-latek: Czesc Janek
W jedenej z ksiazek czytalem o ekonomi pracy .
Przciez zeby narysowac ten wykres to i tak musi wiedziesc jak sie poteguje
Po co rysowac dwa wykresy jak mozna rysowac od razu
mamy wzor y=3{x+1}−2
x=0 to y= 31−2= 1
x=−1 to y= 30−2= 1−2=−1
itd
a potegi ulamkowe to i tak bedzie liczyl na kalkulatorze np 31/4= 4√3 jak bedzie liczyl 1
sposobem to i tak dokladnie nie wyliczy
10 wrz 10:04