nierownosc
fon: 25x−1*33x−1=6x+8*4x
9 wrz 22:24
M.rek: Tu jest napisana równość to jak nierówność?
9 wrz 22:30
Lukas:
Kolejny.. Zobacz co to nierówność a co to równanie.. I takie osoby mają podchodzić do matury ?
Śmieszne...
9 wrz 22:30
fon: sorka, nie zmienilan info w.rubryce, a telefon automatyczni zapisal poprzedne dane, oczywiscie
ze rownanie
9 wrz 22:37
...:
25x−1*33x−1=23x+8*3x+8
22x−9=3−2x+9 ⇒ 2x−9=0 ⇒ x=
9 wrz 22:44
fon: jak uzyskales prawa strone?
9 wrz 22:49
...:
2x+8*3x+8*22x=23x+8*3x+8
9 wrz 22:53
fon: chodzi mi o przekscztalcenie 6x+8*4x do 23x+8*3x+8
10 wrz 12:31
J:
6x+8*4x = 2x+8*3x+8*22x = ..
10 wrz 12:46