Bardzo proszę o pomoc - naszkicuj dany wykres: y = (u{1}{2})^{x-3}
arianne: Bardzo proszę o pomoc − naszkicuj dany wykres: y = (12)x−3
9 wrz 22:17
Lukas:
9 wrz 22:20
M.rek: możesz zapisać że f(x) = (1/2)x , y = f(x−3)
rysujesz wykres funkcji f(x) (jest malejący bo 0<a<1 , nad osią OX , f(0) =1 −najlepiej zrobic
tabelkę dla pozostałych punktów) i później przesuwasz go o 3 jednostki w prawo. Poradzisz
sobie ?
9 wrz 22:22
hj:
9 wrz 22:25
M.rek: hj co to ma być ?Po 1. nie ma układu współrzędnych a poza tym funkcja jest malejąca.
9 wrz 22:29