rozwiąż równanie
roys: rozwiąż równanie:
a) 23 x2 −3=0
b) (x−1)2=4
9 wrz 19:43
52: a) pomnóż obustronnie przez 3
b) (a−b)
2=a
2−2ab+b
2 ; tak samo zrób u ciebie

Pisz co wykombinowałeś dalej...
9 wrz 19:48
5-latek: 2) (x−1)2−4=0
(x−1)2−22=0
(x−1+2)(x−1−2)=0 to x+1=0 lub x−3=0 wylicz te xsy
9 wrz 19:49
Metis: x
2=9/2
Usuń niewymierność.
9 wrz 19:50
5-latek: Zadanie nr 2 mozez tez zrobic tak jak radzi 52
9 wrz 19:51
Metis: Można przez równanie kwadratowe
9 wrz 19:52
52: Albo 2)
|x−1|=2
x−1=2 v x−1=−2
x=? v x=?
9 wrz 19:59