jak to się czyta
student: Jak się czyta lin(v)=U
9 wrz 19:35
student:
9 wrz 20:18
student:
9 wrz 20:38
PW: A na wykładzie nie było, albo na ćwiczeniach? Oznaczyć sobie można różne rzeczy różnymi
sposobami.
Może pokaż jak to działa na jakimś przykładzie.
9 wrz 20:47
student: U− PODprzestrzeń liniowa
def prosta lin(v)=U dimU=1 v≠0
9 wrz 20:49
PW: Czyli U jest podprzestrzenią liniową generowaną przez niezerowy element v.
Gdyby v=[3,4] w przestrzeni R2, to lin(v) jest prostą generowaną przez wektor v, tak?
9 wrz 21:03