Trygonometria: Zapisz prościej
Marian:
1)
sin3α
−−−−−−−−−−−−−−− =
cosα−cos2α
2)
cosα 1 + sinα
−−−−−−− + −−−−−−−−−− =
1+sinα cosα
9 wrz 18:28
razor: | | sinx*sin2x | | sinx*sin2x | | sinx | |
1) |
| = |
| = |
| = tgx |
| | cosx(1−cos2x) | | cosx*sin2x | | cosx | |
| | cosx | |
2) czy tam nie powinno być na początku |
| ? |
| | 1−sinx | |
9 wrz 18:32
razor: ups, źle przepisałem sobie pierwsze
9 wrz 18:33
Marian: Mam podane, że jest +
Może faktycznie błąd.
9 wrz 18:34
Marian: Nie jestem orłem z matematyki
9 wrz 18:35
5-latek: to nie trzeba byc orlem .
Mozna przynajmniej zaczac ( probowac )
9 wrz 18:44