matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosta calka
foxx:
Prosze mi wytlumaczyc skad sie wzielo ze ∫sin2xdx = −1/2cos2x +C
wiem ze jest wzor na ∫sinxdx = −cosx + C, ale jakos nie potrafie zrozumiec wyniku do powyzszego przykladu
9 wrz 12:34
ICSP:
podstaw t = 2x
9 wrz 12:36