matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
kamczatka:
Oblicz przybliżone wartości wyrażeń: arctg1,01 f(x) = arctgx x
0
= 1 Δx = 0,01
1
f'(x) = (arctgx)' =
x
2
+ 1
π
f(x) = arctg1 =
4
1
i nie wiem co dalej bo jeśli obliczę f'(1) to wyjdzie
i nic z tym nie można zrobić czy
2
tak zostawić ?
9 wrz 10:21
kamczatka:
dobra już wyszło
9 wrz 10:23