matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak moge to obliczyć?
kort:
Oblicz wartość pozostałych funkcji trygometrycznych kąta ostrego α wiedząc, że cos. α =5/13
10 lis 17:08
Sophie:
sin
2
α+cos
2
α=1
10 lis 17:11
Sophie:
tgα=
sinα
cosα
10 lis 17:11
Sophie:
ctgα=
cosα
sinα
10 lis 17:13
Sophie:
https://matematykaszkolna.pl/strona/2335.html
polecam
w razie trudności daj znac
10 lis 17:13