matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Fizykaa
Cysiuuu:
Wyznacz jaką masę ma wózek, jeśli działająca na niego niezrównoważona siła F= 50N nadaje mu przyspieszenie 2.5m/s2 . z góry dzięki
10 lis 16:32
Mateusz:
F
m =
wzór na masę wyprowadzasz tak samo ja przy zadaniu
https://matematykaszkolna.pl/forum/25717.html
przyszpieszenie mamy więc
a
50N
nim się nie zajmujemy czyli
=20kg
2,5m/s
2
10 lis 16:37