matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
kiki:
Ramię AD trapezu ABCD przedłużono do punktu E, takiego, że |AE|=3|AD|. Punkt M leży na podstawie AB oraz |MB|=4*|AM| Odcinek ME przecina przekątna BD w punkcie P. Udowodnij, że |BP|=6*|PD|
8 wrz 19:46
...:
... pobaw się Talesem −
8 wrz 19:51
...:
... i podobieństwem −
8 wrz 19:53