matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aa
Hugo:
pochodna
http://scr.hu/2pdc/tlf0z
powie mi ktoś czemu autor wykładu przyjmuje
√
4
= 2 a nie że
√
4
= 2 v −2
8 wrz 19:42
jakubs:
Dziedzina y=
√
x
to x>0
8 wrz 19:44
...:
... to wróć do definicji pierwiastka −
8 wrz 19:45
Hugo:
dobra pomyliło mi się, wybaczcie :x DZIĘKUJE ZA szybką odpowiedź
!
8 wrz 19:46
...:
√
x
2
=|x|
8 wrz 19:46