Dane to jest to co mamy a szukane to jest to co chcemy obliczyć
Dane: szukane:
F= 20N a = ?
m = 40kg
| F | ||
a = | podstaw i oblicz | |
| m |
a mnie nie było na lekcjach i nie wiem o co chodzi
prosze zależy mi! prosze. zrewanzuje sie jakoś.
| F | 30N | m | ||||
W czym problem żeby podstawić do wzoru a = | = | = 7,5 | ||||
| m | 4kg | s2 |
| N | kg*m/s2 | m | ||||
Analiza na jednostkach | = | = | ||||
| kg | kg | s2 |
| 20N | m | |||
Ee sory pomyliłem wartości ma być a = | = 5 | |||
| 4kg | s2 |