Równania funkcji wykładniczej
kkaa: Czy ktoś mi wytłumacz jak się rozwiązuje takiego typu równania?
8 wrz 19:14
8 wrz 19:18
kkaa: dobra juz rozumiem
8 wrz 19:22
...: −
8 wrz 19:22
8 wrz 19:24
kkaa: | 3x−3 | |
| =3 4x+4 |
| 33 | |
8 wrz 19:25
...:
a można różnie ..
np tak
3x−3=33*34x+4
3x−3=34x+7
8 wrz 19:29
kkaa: oki zapomniałam że jak się mnoży potegi to sie to dodaje
8 wrz 19:34
...:
... wyrażaj się ściśle ... tu nie mnożymy potęg −
8 wrz 19:37
kkaa: no dobra już się nie czepiaj ważne że wiem o co chodzi
8 wrz 19:38
kkaa: no dajel tego nie umiem
ma takie coś
8 wrz 19:44
kkaa: wytłumacz i jak się to w ogóle robi bo coś mi nie idzie
8 wrz 19:44
...:
33*3−2x=34x
8 wrz 19:57