liczby całkowite
Maturzystka2014/2015: Dlaczego ten gościu zapisał (w pierwszym zapisie) n*7 skoro mówi, że możemy zapisać to jako
7*n? Czy ta kolejność ma znaczenie czy obojętnie jak zapiszesz może być n*7 lub 7*n będzie
dobrze?
https://www.youtube.com/watch?v=QHBtRxpUevI
8 wrz 16:29
daras: my nie oglądamy TV
8 wrz 16:38
Alfa: w mnożeniu kolejność czynników nie ma znaczenia
n*7 = 7*n
8 wrz 16:39
PW: Oczywiście, ten aksjomat jest określany jako przemienność mnożenia: dla dowolnych liczb
rzeczywistych a i b
a•b = b•a.
A ten "gościu" to pewnie matematyk, bo w co najmniej trzech miejscach co innego mówi, a co
innego pisze.
8 wrz 16:42
Metis: Zaprzestań oglądania filmów które do niczego Cię nie zbliżają. Nie zrobisz żadnego zadania.
Posłuchaj rad z wcześniejszego posta. Weź się za robotę. Jesteś na najlepszej drodze by nie
zdać tej matury...
8 wrz 16:42
daras: chyba, że takie coś jak teraz na Planete+ leci: " Jak znienawidziłem matematykę"
8 wrz 16:43
Maturzystka2014/2015: Ale mi te filmy dużo dawają. Bez nich nie ruszyłabym żadnego zadania przecież ja wogóle matmy
nie umiem.
8 wrz 16:47
Metis: Zacznij od teorii. Poźniej zadania. A jeżeli tak bardzo Ci zależy to oglądaj matemaksa.
http://www.matemaks.pl/
8 wrz 16:50
Maturzystka2014/2015: a on też ma maturę rozwiązaną z tego roku?
8 wrz 16:56
Maturzystka2014/2015: To jest chyba jakiś żart tego matemaksa to wogóle nie rozumiem gada jak na studiach.
8 wrz 16:58
Metis: Szczescia na maturze! Na pewno sie przyda.
8 wrz 17:00
Maturzystka2014/2015: Jak nie zdam to nic się nie stanie bo i tak nawet jak bym zdała to na studia nie idę.
8 wrz 17:01