Trudne rownania wykładnicze
KetiSky : 7*3x+1 − 5x+2=3x+4−5x+3
Prosze o pomoc w roxwiazaniu
7 wrz 21:08
sushi_gg6397228:
"3" na lewo "5" na prawo
7 wrz 21:09
KetiSky : Wtedy wyciagnac po lewej str 3
×+1 I po prawej str − 5
×+1 przed nawiasy.. Wychodzi. Mi
x=−1 I gdy sprawdzam podstawiajac x to nie Wychodzi
7 wrz 21:14
sushi_gg6397228:
zapisz obliczenia
7 wrz 21:15
KetiSky : 3×+1 (7*1−33) = − 5×+1 (52 − 5)
3×+1 (−20) = − 5×+1 (20) /: − 20
3×+1 = 5×+1 /: 5×+1
(3/5) ×+1 = 1
×+1. =0
× =−1
7 wrz 21:22
sushi_gg6397228:
i podstaw do podanego przykładu i zapisz jakie masz liczby
7 wrz 21:24
KetiSky : 7*3−5=27−25
16 nie rowna sie 2
7 wrz 21:30
KetiSky : Juz Wiem gdzie jest blad Dziekuje!
7 wrz 21:31
sushi_gg6397228:
na zdrowie
7 wrz 21:39