trygonometria
dominika: z: tgx= −2
T: sin3x − 3cos3x5sinx−cosx = sin3x5sinx−cosx− 3cos3x5sinx−cosx
7 wrz 15:43
sushi_gg6397228:
i co masz z tym zrobić ?
7 wrz 16:18
dominika: udowodnić
7 wrz 16:25
dominika: aby z tezy dojść do założenia
7 wrz 16:25
sushi_gg6397228:
to zapisz to jeszcze raz
stosuj "U" zamaist "u", to bedzie lepiej widac
z tego co wiem, to sie pokazuje tezę, uwzgledniajac założenie
7 wrz 16:28
dominika:
| sin3x−3cos3x | | sin3x | | 3cos3x | |
| = |
| − |
| |
| 5sinx−cosx | | 5sinx−cosx | | 5sinx−cosx | |
7 wrz 16:34
sushi_gg6397228:
to jest po prostu rozpisanie lewej strony
obstawiam, ze masz policzyc wartosc wyrażenia po lewej stronie, gdzie tg x−= −2
7 wrz 16:51