uporzdkuj
karolina: uporzadkuj rosnaco watosci a b c d jezeki : |1+3a|+√2<=2/√2 b=√2log21/9 c=sin390
+cos540 d= √12−8√2 −1/2|5−4√2|
7 wrz 13:50
karolina: szczegolnie chodzi mi o wartosc d
7 wrz 13:50
karolina: pomoze ktos
7 wrz 18:29
karolina: ?
7 wrz 18:30
sushi_gg6397228:
jakiś własny udział w zadaniu domowym ?
7 wrz 18:31
Ac.: Żeby napisać liczbę d w prostszej postaci, musisz skorzystać ze wzoru skróconego mnożenia
(a−b)2 − czyli zwinąć wyrażenia pod pierwiastkiem. A potem skorzystać z takiej własności:
√a2 = |a|
7 wrz 18:33
karolina: własnie tak myslalam ale znalezc nie mg . ale skoro tak powinno byc to poszukam do skutku
dzieki
7 wrz 19:35
Ac.: Pozdrawiam
7 wrz 19:45