zadanie do sprawdzenia - macierze
kamil_s: Proszę o ocenę następującego zadania. Wyznacz macierz X spełniająca równanie XAAT = B jeżeli
A = pierwszy wiersz to 1,2,1 drugi wiersz to 0,1,0 natomiast B = [ 0, 1 ]
mój wynik to x = [−2 6 ]
7 wrz 12:29
kamil_s: daje jeszcze drugie zadanie, rozwiąż układ równań
| ⎧ | −x+y=0 | |
| ⎜ | x−2z=1 | |
| ⎨ | 2x−y−2z=1 |
|
| ⎩ | −4x+2y+4z=−1 | |
ostatni wiersz wyszedł 0,0,0,1 więc układ sprzeczny? b.rozw?
7 wrz 12:56
kamil_s: jest ktoś wstanie pomóc?
7 wrz 13:52
kamil_s: ponawiam
7 wrz 23:27