z Fizyki
Cysiuuu: porównaj pęd samochodu poruszającego się z prędkością o wartości V1=72km/h z pędem pocisku o
wartosci prędkości V2=1440km/h . przyjmij masę samochodu m1=1000kg a masę pocisku m2=2kg
można prosić ze wzorami . z Góry dzięki
10 lis 13:55
....:
ped to jest m*v wszystko masz w dopowiednich jesdnostkach nawet nie musisz zamieniac no a
porownaj czyli sprawdz ktore jest wieksze

zauwaz ze tam ci sie ladnie powinnoposkracac bo
sa ladne liczby
10 lis 16:04
Mateusz: To zadanie juz ci zrobiłem ponizej tak na marginesie jednostką pędu w układzie SI jest
| | m | |
kg* |
| tak więc i tak musiałby zamienic jednostki prędkości |
| | s | |
10 lis 16:12