matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykladnik potegi
hekp:
wyznacz odpowiedni wykładnik potęgi aby podstawa była równa: a)
1
2
(
√
2
8
)
−x
=
7 wrz 00:16
Eta:
2
0,5
= 2
0,5−3
2
3
x= 0,5−3=....
7 wrz 00:25
Janek191:
√
2
2
0,5
1
=
= 2
0,5 −3
= 2
−2,5
= [(
)
−1
]
−2,5
8
2
3
2
czyli x = − 2,5 ======
7 wrz 07:00