proszę o pomoc, co mam podstawić w tym zadaniu?
Kocham_całki: proszę o pomoc, co mam podstawić w tym zadaniu?
∫ exx2 dx
6 wrz 23:05
sushi_gg6397228:
nic nie widac
6 wrz 23:12
Kocham_całki: ∫
exx2 dx wyraźniej nie potrafię
7 wrz 08:37
7 wrz 08:41
Kocham_całki: tak, całkę z tego mam obliczyć, i nie wiem ani co podstawić ani jak się za to zabrać
7 wrz 08:43
sushi_gg6397228:
taka była podana wyjściowa czy robilas jakies obliczenia i do tego doszłaś ?
bo nie wyglada na elementarna
7 wrz 08:49
Kocham_całki: wyjściowa właśnie i wynik to ma być − 12ex2 + C
7 wrz 08:53
sushi_gg6397228:
to jak policzysz pochodna to nie wyjdzie taka całka, jak podalaś
7 wrz 08:55
Kocham_całki: właśnie wiem i nie mam pojęcia co z tym zrobić, a jak to powinno wyglądać?
7 wrz 09:01
sushi_gg6397228:
moze nie tak powinna wygladac całka
bo tą co podałaś to się nie obliczy tak od ręki
7 wrz 09:05
Janek191:
| | ex | | ex | | ex | |
∫ |
| dx = − |
| + ∫ |
| dx = |
| | x2 | | x | | x | |
| | ex | | x | | x2 | | x3 | |
= − |
| + ln I xI + |
| + |
| + |
| + ... |
| | x | | 1*1! | | 2 *2 ! | | 3*3 ! | |
7 wrz 09:06
Kocham_całki: | | 2 | |
sorry przepraszam. mam nabazgrane w zbiorze, tam jest e/div> |
| to już wiem co zrobiłam nie tak |
| | x | |
7 wrz 09:17
Janek191:
Teraz to dopiero zagadka ?
7 wrz 09:22
Ben Akiba: niech sama rozwiązuje ten węzeł gordyjski albo poprosi Aleksandra
7 wrz 09:43