matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówność
ewq:
mamy dane funkcje: f(x)=4x+2 ; g(x)=−x+7 rozwiąż nierówność: f(x−3)<g(x+7) z góry dziękuję za pomoc
6 wrz 20:14
52:
f(x−3)=4(x−3)+2 reszta analogicznie
6 wrz 20:14
ewq:
ok, po raz drugi dzisiaj − dziękuję
6 wrz 20:17