matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
gaba:
oblicz wartość wyrażenia : cos (−19/6 pi) + cos 5 pi /6
10 lis 13:35
Godzio:
pomoge
10 lis 13:48
Godzio:
bd robic na stopniach
19
√
3
cos (−
π)= cos(−570
o
)=cos(150
o
)=cos(90+60
o
)=sin60
o
=
6
2
5π
√
3
cos(
)=cos150
o
=to samo=
6
2
√
3
√
3
+
=
√
3
2
2
10 lis 13:51
Godzio:
√
3
zapomniałem o −, w obu powinno byc −
czyli wynik −
√
3
2
10 lis 13:57