matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozłóż na czynniki wielomiany
Jednorożec Michał:
1
1
W(x) = x
3
−
x
2
+ 1
2
2
proszę o pomoc
6 wrz 17:57
5-latek :
1
3
W(x)=x
3
−
x
2
+
/*2
2
2
W(x)=2x
3
−x
2
+3 powinno byc latwiej
6 wrz 18:03
Jednorożec Michał:
nie pomyślałem o tym
dzięki wszystko wyszło
6 wrz 18:09