matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
marlę:
Trygonometria..., rozwiąż równanie 2
√
3
cos
2
x=sinx Ktoś pomoże? − brak pomysłu
6 wrz 17:49
Piotr 10:
cos
2
x = 1 − sin
2
x a potem podstawienie sinx = t i t∊[−1;1]
6 wrz 17:50
marlę:
dzięki
6 wrz 17:56