matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz bez uzycia tablic
peper:
oblicz bez użycia tablic cos 1200 stopni
10 lis 13:25
Aza:
podziel 1200
o
: 360
o
= 3*360
o
+120
o
cos1200
o
=cos(3*360
o
+120
o
)=cos120
o
=cos(180
o
−60
o
)=
−
cos60
o
= −
1
2
10 lis 13:39