matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka potrójna f(x,y,z) = z dla V
Kamil:
Mam problem z taką całeczką. Wynik trochę kosmiczny. Gdzie popełniłem błąd.
https://www.dropbox.com/s/ze6zdxtff52b0op/2014-09-06%2015.37.44.jpg?dl=0
I czy wolfram mi w jakikolwiek sposób może pomóc:
http://www.wolframalpha.com/widgets/view.jsp?id=a41245d044d967800c9dcbee1252cedf
6 wrz 15:40
Kamil:
ok znalazłem już swój błąd
https://www.dropbox.com/s/aqje1z5gmxi16m2/2014-09-06%2016.20.52.jpg?dl=0
wrzucam dla potomności. jak by było coś nie tak piszcie
6 wrz 16:22