matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka krzywoliniowa
EWELINA:
całka ydx+xdy gdzie K: y=x
2
od pkt B(1,1) do pkt A(2,4)
5 wrz 12:59
J:
..=
1
∫
2
[2x
2
+ x*2x]dx =
1
∫
2
3x
2
dx = [ x
3
] .. (w granicach od 1 do 2) = 2
3
− 1
3
= 7
5 wrz 13:22
J:
miało być: ...
1
∫
2
[x
2
+ x*2x]dx
5 wrz 13:23