Pierwiastki
Małgorzata : pierwiastki
√9−4√5−√6−2√5=−1
4 wrz 20:29
sushi_gg6397228:
zwin do (a−b)2
4 wrz 20:30
Małgorzata : Tzn?
4 wrz 20:31
Eta:
(2−√5)2= ..... 9−4√5 √a2=|a|
(1−√5)2= 6−2√5
dokończ..........
4 wrz 20:31
5-latek: Po co daja takie przyklady do rozwiazywania jak szkole nie pokazuja ja zwijac do wzorow
skroconego mnozenia . Tak sie zastanawiam
4 wrz 21:27
PW: Właśnie te zadania mają utrwalić umiejętność stosowania wzorów skróconego mnożenia.
Zazwyczaj uczniowie sądzą, że wzory te służą dręczeniu dziatwy.
4 wrz 21:42
daras: i co chwila pojawia się ten sam przykład tylko liczby inne
jak to nazwać po zastanowieniu ?
4 wrz 21:49