funkcja
R21: zad. znaleźć funkcje której wykres jest symetryczny wzdlędem prostej y=x do wykresu fnkcji
y=√2 ?
4 wrz 17:03
4 wrz 17:04
J:
Jeśli dobrze przepisałeś treść zadania ... to będzie to prosta o równaniu : x = √2
4 wrz 17:07
ICSP: taka funkcja nie istnieje ponieważ f(x) = √2 nie jest iniekcją.
4 wrz 17:09
J: 
..... będzie to prosta , a nie funkcja ..
4 wrz 17:13
R21: zadanie zostało dobrze przepisane nie wiem jak go rozwiązać
4 wrz 17:28
J: To taka funkcja nie istnieje ... prosta x = √2 jest symetryczna do wykresu funkcji y = √2
względem prostej y = x, ale prosta x = √2 nie jest wykresem żdnej funkcji.
4 wrz 17:33
R21: ok sory do wykresu funkcji y=√x
4 wrz 17:35
R21: pomoże ktoś
4 wrz 17:41
J:
Szukana funkcja, to funkcja: y = x2 i tylko w przedziale <0,+∞)
4 wrz 17:44
R21: jak to obliczyć? wynik gotowy nic mi tak naprawdę nie daje
4 wrz 18:04