Równanie
Karina: | | −1 | | 2 | |
Witam. Mam takie równanie : |
| + |
| = .. Może ktoś krok po kroku opisać |
| | s+2 | | s+3 | |
jak je rozwiązać? Z góry dziękuję.
4 wrz 15:18
J: To nie jest równanie , tylko wyrażenie algebraiczne.
4 wrz 15:19
Ajtek:
Równanie jest czemuś równe. Napisz pełną treść zadania.
4 wrz 15:19
Karina: | | −1 | | 2 | |
Chodzi o to ,że nie mam podanej treści zadania tylko: |
| + |
| = |
| | s+2 | | s+3 | |
| | s+1 | |
|
| . I zastanawiam się jak się otrzymuje ten wynik. |
| | s2+5s+6 | |
4 wrz 15:31
Ajtek:
Sprowadzasz do wspólnego mianownika

.
4 wrz 15:33
Krystek: | | 3 | | 5 | |
A jak dodajesz |
| + |
| = ? |
| | 5 | | 9 | |
4 wrz 15:34
Krystek: 
@
Ajtku
4 wrz 15:34
5-latek: Witaj
Krystek
Pozdrawiam
Sily powoli wracaja ?
4 wrz 15:41
5-latek: Czesc
Ajtek
4 wrz 15:42
Ajtek:
Witam
Krystek 5−latek
4 wrz 15:57