całki
bum: ej calka z 1x jest rowna?
9 lis 22:23
Nikka: lnx
9 lis 22:33
....: dzieki tyle to i ja wiem ale skad to sie wzielo mi chodzilo
9 lis 22:37
Mateusz: | | dx | |
Skorzystaj ze wzoru ∫ = |
| = ln|x| + C |
| | x | |
9 lis 22:42
Nikka: ale po co Ci to, to podstawowy wzór

(lnx)'=
1x więc ∫(lnx)=u{1|{x} + C
9 lis 22:43
Nikka: miało być ∫(lnx)=1x + C
9 lis 22:45
Nikka: ech, teraz to już namieszałam totalnie

(lnx)'=
1x więc ∫(
1x)dx = lnx + C
9 lis 22:47
....: chodzi mi o wyprowadzenie tego wzoru wlasnie
9 lis 22:48
9 lis 22:57