Liczby zespolone
asd: zo=1+
√3i
|z+zo|≥Im(2+2i)
Ma ktoś pomysł jak to narysować taki zbiór ?
3 wrz 21:15
sushi_gg6397228:
rozpisz lewa strone
czym jest prawa strona
3 wrz 21:17
asd: |z+(1+√3i)|≥2
3 wrz 21:22
sushi_gg6397228:
z=x+iy
rozpisujemy i pozbywamy sie modułu
3 wrz 21:28
asd: |x+iy+1+
√3i|≥2
|x+1+y(i+
√3)|≥2
Dalej nie wiem
3 wrz 21:35
sushi_gg6397228:
grupuje sie wyrazy bez "i" oraz z "i"
x+iy+1+ √3 i=.....
3 wrz 21:45
Mila:

grupujesz inaczej
z
0=1+
√3 i
|(x+1)+i*(y+
√3)|≥2
√(x+1)2+(y+√3)2≥2 /
2
(x+1)
2+(y+
√3)
2≥2
2
S=(−1,−
√3) środek okręgu, R=2
Zbiór punktów poza kołem, łącznie z okręgiem.
3 wrz 21:45
Mila:
"Uciekł mi rysunek".
3 wrz 21:45
asd: Ok, rozumiem, tylko dlaczego w 2 i 3 przejściu już nie ma i
3 wrz 21:54
sushi_gg6397228:
jak sie liczy moduł z liczby zespolonej ?
3 wrz 21:57
asd: Ok już wiem

|z|=
√|x+iy|=
√x2+y2
3 wrz 21:59
PW: To w środku niepotrzebne (i błędne).
3 wrz 22:11