matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
boki trójkąta
Zdzisuaf:
cosα=1/3 jak obliczyć pozostałe boki?
3 wrz 19:10
Zdzisuaf:
post się zdublował.
3 wrz 19:12
Dziadek Mróz:
1
4
cos(α) =
=
3
c
c = 12 a
2
+ 4
2
= 12
2
a =
√
144 − 16
a =
√
128
a = 8
√
2
3 wrz 19:13