minimum
Niedoszła matematyczka: o co chodzi z minimum i maksimum?
proszę o wytłumaczenie na tym lub dowolnym przykładzie
mam f(x)=min(2,IxI) i mam podać zbiór wartości funkcji, od czego zacząć?
3 wrz 18:31
razor:

najlepiej narysować
3 wrz 18:34
Niedoszła matematyczka: ale ja to narysować?
3 wrz 18:35
daras: za pomocą linijki
3 wrz 18:35
Niedoszła matematyczka: ale na poważnie, bo tego nierozumiem?
3 wrz 18:36
razor: patrzysz która funkcja przyjmuje mniejsze wartości
dla |x| ≥ 2 f(x) = 2
dla |x| < 2 f(x) = |x|
3 wrz 18:36